tisdag 17 november 2009

Religiös extremism


Nalin Pekgul framstår mer och mer som Socialdemokratins moraliska ankare. Med henne som partiledare skulle S ha överläge i riksdagsvalet om 10 månader.

Nu har hon skrivit en klarsynt debattartikel i DN. Extra klarsynt blir den i ljuset av att Nalin själv är muslim.

Citat Nalin:
"Frågan är varför samhället inte bryr sig. Jag misstänker tyvärr att likgiltigheten inför det som hänt i Rinkeby och i Göteborg beror på att Rinkebyborna och somalierna i Göteborg betraktas som ett annorlunda folk som får sköta sina fester bäst de vill. Dessa andra får förbjuda ungdomar att lyssna på musik, dansa och dricka Fanta om de anser att sådana fester inte tillhör deras kultur. Men vi måste bry oss. Vi kan inte acceptera att samhället glider isär. Rättsystemet måste reagera. Vi måste våga ta debatten om extremismen. Från den högsta nivån i samhället vill vi höra ett tydligt ställningstagande för ett samhälle som omfattar alla."
Den texten är en beskrivning av verkligheten i de bostadsområden där muslimer har trängts samman så till den grad att de i praktiken har bildat enklaver med en accelererad form av det förtryck de flydde från när de lämnade sina hemländer.

Citat Nalin:
"Det kan tyckas självklart att rätts­systemet ska beivra hot, trakasserier och misshandel även om gärningsmän och offer tillhör samma etniska eller religiösa grupp. Polisen ska stanna kvar utanför Rinkeby Folkets hus hela kvällen om så behövs för att garantera ungdomarnas säkerhet. Hot och trakasserier ska utredas. De som står upp mot religiös extremism ska inte behöva möta samma missriktade hänsyn som en gång förledde samhället att blunda när flickor och unga kvinnor utsattes för våld i sina egna familjer. Mordet på Fadime Sahindal 2002 ledde till att dessa brott äntligen uppmärksammades. Förövare fick sina straff och offren fick stöd att komma bort från förtrycket. Det ska inte behöva gå så långt."
Den politiskt korrekta majoriteten i våra beslutande församlingars tre nivåer, har i princip omöjliggjort all inblandning i de religiösa fanatikernas inre angelägenheter eftersom initiativtagarna obevekligen stämplas som islamofober.

Citat Nalin:
"Ett sätt att slå undan benen för de fundamentalistiska muslimernas retorik om att muslimer alltid kommer att vara föraktade i kristna länder är att ständigt tydliggöra att alla religioner är lika respekterade i vårt samhälle. Kungen hade till exempel i sitt tal vid riksdagens öppnande kunnat uppmärksamma att den muslimska fastemånaden ramadan pågick och att eid al-fitr skulle firas nästkommande söndag. Det skulle ha visat alla unga muslimer att de betraktas som en del av Sverige och att de inte ska köpa extremisternas budskap."
Det är självklart att alla religioner ska bedömas på samma sätt, men frågan är om man kan se islam som enbart en religion.

Islam är helt enkelt en komplett levnadsmanual med inbyggd religion. Islam är ett politiskt system samtidigt som islam är ett familjerättsligt regelverk och en religion fylld med tvångsritualer.

Inga kommentarer: