lördag 7 november 2009

Sekten i Knutby - en religiös mardröm


Det är ett tag sedan Kristi Brud aka Drottning Tirsa aka Åsa Waldau trampade i klaveret offentligt. Det är minst ett par veckor sedan senast det hände, men det händer ändå häpnadsväckande saker på Kullen i Gränsta.

Enligt vanligtvis välunderrättade källor hände det en olycka med ett litet barn som oövervakat föll nästan tre meter från en våning till nästa för att övervåningen saknade skyddsräcke. Händelsen är högst anmärkningsvärd så långt, men riktigt kusligt blir det när samma källa berättar att sektens medlemmar lugnt åsåg det inträffade utan att lyfta ett finger för att se till barnets skador och ringa efter ambulans.

Om detta är sant framstår historien med mordförsöket på Daniel Linde i ett klarare ljus. Då fick Daniel, dödligt skadad av revolverskott i huvudet, själv ringa larmcentralen där receptionisten hörde personer i bakgrunden småprata.

Finns det en morbid inställning hos sektmedlemmarna som säger dem att allt som sker är Guds vilja och att de inte ska ingripa när högre makter bestämmer att någon ska råka riktigt illa ut?

Mycket trovärdig källa nummer ett
Mycket trovärdig källa nummer två

Enligt en mindre trovärdig källa ska bydrottningen bli motivationskonsult i ett svenskt storföretag vilket bäst kan liknas vid att sätta en hungrig räv som lammvaktare.

Jag citerar sektkramaren:
"Från en av mina bekanta i en större stad i Sverige har jag fått informationen att Å*W* har skrivit ett guldkantat kontrakt med ett större svenskt företag. Hon ska arbeta som motiviationskonsult samt bistå vid anställningar och avskedanden. Vid behov ska hon även arbeta med mediestrategier. Ersättningsnivåerna i detta avtal är i paritet med löne för VDar i börsnoterade företag."
I Knutby-sekten är den inbillade verkligheten mera bisarr än de simplaste fantazynovellerna.

Inga kommentarer: