måndag 8 september 2008

Islam och tryckfriheten




Religiös fanatism är alltid av ondo, oavsett inriktning. När det gäller islam, har fanatismen skapat en berättigad rädsla för muslimers våldsreaktioner.

De danska muhammedkarikatyrerna var harmlösa teckningar som fick muslimer i hela världen att bli totalt skogstokiga. Lars Vilks rondellhundar blev rejält utskällda och muslimer i Sverige började kräva inskränkningar i vår yttrande- och tryckfrihet.

Allt började när förlaget Random House tryckte Satansverserna av Salman Rushdie. Den boken handlade om att Koranen har redigerats så att verserna om Allahs tre döttrar ströks. Muhammed befallde från början att Allahs döttrar al-Lat, al-Uzza och Manat, skulle dyrkas. Det var innan månguden Allah förklarades vara samma gud som Bibelns. Därefter skulle Allahs döttrar avskrivas från islam. Om detta kan du läsa mera här.

Såväl författaren som förlaget utsattes för allvarliga hot och sedan dess har världen inte varit sig lik.

Förlaget skulle nyligen trycka boken "Jewel of Medina" av Sherry Jones, men de drog sig ur av rädsla för muslimernas reaktioner. Den boken handlar om Islams profet Muhammed och hans tredje fru Aisha.

Muhammed gifte sig med henne när hon var sex år och fullbordade äktenskapet när hon var nio. Det där är en pinsam historia för alla muslimer eftersom det sätter en pedofilstämpel på deras fullkomlige och ofelbare förebild.

Vi får nog snart se demonstrationståg med brinnande flaggor igen. Författaren och bokförläggaren kan se fram emot en osäker tillvaro.

Google bildsökning på Muhammed ger detta resultat
Bildsökning på Allahs döttrar ger detta.

Inga kommentarer: